Územný plán obce Nitrianske Rudno - Zmeny a doplnky č. 2 územného plánu obce Nitrianske Rudno - zaslanie záverečného stanoviska

29.09.2024 17:47

Podľa § 14 zákona NR SR č. 24/2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon o posudzovaní) Vám posielame Záverečného stanoviska z posúdenia strategického dokumentu Územný plán obce Nitrianske Rudno - Zmeny a doplnky č. 2 územného plánu obce Nitrianske Rudno, OU-PD-OSZP-2024/014741-017 zo dňa 17.09.2024, obstarávateľom ktorého je obec Nitrianske Rudno.

Podľa § 14 ods. 5 zákona o posudzovaní je dotknutá obec povinná do troch dní od jeho doručenia zverejniť záverečné stanovisko spôsobom v mieste obvyklým a oznámi, kde a kedy možno doň nahliadnuť, robiť výpisy, odpisy alebo na vlastné náklady zhotoviť kópie. Uvedený dokument je uložený na obecnom úrade v Liešťanoch kde počas stránkových hodím možno doň nahliadnuť, robiť výpisy a odpisy.

Upozorňujeme, že schvaľujúci orgán podľa § 15 ods. 2 zákona o posudzovaní nemôže strategický dokument, ktorý je predmetom posudzovania, bez záverečného stanoviska z posúdenia strategického dokumentu, schváliť.

Obstarávateľ podľa § 15 ods. 8 zákona o posudzovaní doručí Okresnému úradu Prievidza, odboru starostlivosti o životné prostredie schválený strategický dokument v listinnom vyhotovení aj na elektronickom nosiči dát a zároveň ho zverejní na svojej internetovej stránke alebo iným vhodným spôsobom.

Upozornenie pre schvaľujúci orgán:

Dotknutá verejnosť pri posudzovaní vplyvov strategických dokumentov podľa § 6a zákona, má podľa ustanovenia § 6a ods. 5 zákona o posudzovaní právo zúčastniť sa prípravy a posudzovania vplyvov strategického dokumentu, a to až do schválenia strategického dokumentu, vrátane práva podať písomné stanovisko podľa § 6 ods. 6, § 8 ods. 8, § 12 ods. 2 o posudzovaní, účasti na konzultáciách a verejnom prerokovaní strategického dokumentu.

Žiadame dotknuté obce, aby tunajší úrad písomne informovali o mieste, spôsobe a čase informovania verejnosti.

 

súbor na stiahnutie   
(1,2 MB)